Ştiri Imobiliare relevante la Moldpres

Centrul de Medicin? Tradi?ional? Chinez?

Prim-ministrul Vlad Filat a participat astăzi la ceremonia de inaugurare a Centrului de Medicină Tradiţională Chineză la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu", transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Executivului.
Vlad Filat a mulţumit Guvernului chinez pentru ajutorul constant oferit ţării noastre în diverse domenii şi a menţionat că relaţiile dintre cele două ţări cunosc o ascensiune deosebită în ultimii ani. Totodată, Premierul i-a felicitat pe cei care vor munci, ori se vor trata la Centrul de Medicină Tradiţională Chineză.
"Sănătatea reprezintă o prioritate în activitatea Guvernului Republicii Moldova. Cu siguranţă că investiţia făcută este una necesară şi eficientă pentru viitorul unei ţări", a remarcat Vlad Filat mai mult

Sursa: MoldpresData: 2011-06-24Categorie:EvenimenteVizite:6597ştirea în cache
Apa Potabila

Un apeduct a fost dat în exploatare astăzi în satul Ţarigrad, raionul Drochia. La eveniment a participat şi premierul Vlad Filat, informează MOLDPRES.
Evenimentul a început cu o slujbă de sfinţire a izvorului. După care pe rînd în faţa locuitorilor satului Ţarigrad au ieşit reprezentanţi ai autorităţilor locale şi raionale.
Premierul a ţinut să felicite locuitorii satului Ţarigrad cu darea în exploatare a unei surse de apă potabilă de calitate.
Una din priorităţile guvernării este asigurarea localităţilor ţării cu apă potabilă de calitate, deoarece anume calitatea proastă a apei este cauza a jumătate din maladiile înregistrate în rîndul moldovenilor", a spus Filat. Premierul i-a asigurat pe localnici că va acorda sprijin pentru conectarea la surse de apă po mai mult

Sursa: MoldpresData: 2011-05-13Categorie:ProiecteVizite:3472ştirea în cache
Pe traseul Orhei-Rezina au reînceput lucr?rile de reconstruc?ie a drumului

Prim-ministrul Vlad Filat a vizitat astăzi traseul Orhei-Rezina, unde au reînceput lucrările de reconstrucţie a drumului, transmite MOLDPRES citînd serviciul de presă al Executivului.

Vlad Filat a declarat presei că demararea lucrărilor de reconstrucţie a drumului a devenit posibilă ca urmare a identificării mijloacelor necesare în bugetul de stat. În general, pentru reabilitarea drumurilor în Republica Moldova în acest an sînt prevăzuţi peste 650 mln lei. Pentru reconstrucţia a 25 de km de drum de pe traseul Orhei-Rezina de la bugetul de stat au fost alocate 136 mln lei.

"Acesta este doar un început. Vor urma şi alte acţiuni de acest gen", a spus Vlad Filat.

Lucrările pe sectorul de traseu cu lungimea de 25 km urmează să fie finaliza mai mult

Sursa: MoldpresData: 2010-06-21Categorie:EvenimenteVizite:2693ştirea în cache
Chisinau, Piata Centrala

Primăria capitalei şi-a pus drept scop reconstrucţia Pieţei agroalimentare centrale din Chişinău, pînă în anul 2025. Aceasta prevede mai multe centre comerciale, parcări auto supraetajate, amenajarea unei intrări din strada Bulgară şi cîteva blocuri de locuinţe. Pentru a începe lucrările de implementare a proiectului, acesta urmează a fi aprobat de către CMC, transmite MOLDPRES.

Planul urbanistic de detaliu al pieţei a fost prezentat în cadrul şedinţei operative a primăriei de astăzi, de către viceprimarul Nistor Grozavu. După cum a menţionat el, proiectul va fi realizat în trei etape, pînă în anul 2025, fără a afecta activitatea pieţei. Astfel, în prima etapă, între 2010-2015, vor fi realizate lucrările de construcţie a unui centru comercial în partea pie mai mult

Sursa: MoldpresData: 2010-05-17Categorie:ProiecteVizite:3925ştirea în cache
Apartamente date in exploatare

În primul trimestru al anului curent, din contul tuturor surselor de finanţare, au fost date în folosinţă 414 apartamente cu o suprafaţă totală de 48,1 mii m.p., ceea ce este cu 37,5% mai puţin, comparativ cu ianuarie-martie anul trecut.

Construcţia de locuinţe a fost realizată preponderent de agenţii economici din sectorul privat al economiei naţionale, cărora le-a revenit circa 71 la sută din volumul total al caselor de locuit date în folosinţă, informează MOLDPRES cu referire la date ale Biroului Naţional de Statistică.

Solicitată de agenţie să comenteze situaţia privind diminuarea numărului de locuinţe date în folosinţă, pe parcursul perioadei nominalizate, Natalia Mihailov, şef al Direcţiei locuinţe a Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, a subliniat că "mi mai mult

Sursa: MoldpresData: 2010-05-09Categorie:AnalizeVizite:1556ştirea în cache
casa de locuit chisinau

Cetăţenii Republicii Moldova îşi vor putea cumpăra locuinţe prin intermediul programului de tip "Prima casă" al cărui obiectiv constă în facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziţionarea unei locuinţe prin contractarea de credite.

Despre acest lucru s-a convenit în cadrul unei întîlniri de lucru a Preşedintelui Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova cu conducătorii instituţiilor bancare din Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la secţia relaţii cu mass-media a Legislativului.

Programul de tip "Prima casă" va permite implementarea unui set de măsuri din partea statului pentru susţinerea sectoarelor economice prioritare, în special, facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziţia de imobile pentru locuit mai mult

Sursa: MoldpresData: 2010-03-22Categorie:AutorităţiVizite:1719ştirea în cache
Zona Economica Libera “Ungheni-Business”

În unele zone economice libere din R. Moldova au fost înregistraţi noi rezidenţi în domeniul fabricării producţiei industriale, care, în timpul apropiat, planifică să investească în producţie mai mult de 2,5 mln de euro. Tot aici, urmează a fi create noi locuri de muncă.

Despre acest lucru a declarat într-o conferinţă de presă viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, informează MOLDPRES.

Vicepremierul a specificat, în context, că în Zona Antreprenoriatului Liber - Parcul de Producere /ZAL-PP/ "Otaci-Business" a fost înregistrată întreprinderea cu capital străin "Vefa Pasc" SRL, în ZAL "Expo-Business-Chişinău" - întreprinderea mixtă "Armannengineering" SRL, în ZAL PP "Valkaneş" - întreprinderea cu capital străin "Maila.Ma" SRL, iar în ZEL "Ungheni-Business" - "Plastform-Grup" SRL.
mai mult

Sursa: MoldpresData: 2010-01-14Categorie:ProiecteVizite:2599ştirea în cache
Constructia Retelelor de Gaz

Republica Moldova şi România au convenit să impulsioneze acţiunile privind construirea gazoductului Drochia-Ungheni şi a liniilor electrice de interconexiune Bălţi-Suceava şi Fălciu-Goteşti, a menţionat, luni, la o conferinţă de presă, Prim-ministrul Vlad Filat, informează MOLDPRES.

În acest sens, am primit sprijinul Băncii Europene de Investiţii şi a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în vederea finanţării acestor proiecte, fapt ce va întări considerabil securitatea energetică a ţării, a declarat Filat. Prim-ministrul a mai spus că la prima etapă BEI şi BERD urmează să acorde asistenţă la elaborarea proiectelor energetice transfrontaliere menţionate.

Totodată, premierul a atenţionat că, pentru derularea şi obţinerea unor finanţări ale acestor proiecte, R.Moldova urmează să aprobe, în terme mai mult

Sursa: MoldpresData: 2009-11-17Categorie:ProiecteVizite:2633ştirea în cache